[\block]

Gesprek illustratie

Wat wordt van u en uw kinderen verwacht?

Voor de MARIO cohort studie is het nodig dat u en uw kind(eren) twee keer in vier jaar naar de onderzoekslocatie) komen, als u en uw kind(eren) beginnen met het onderzoek en drie jaar later (u moet alleen meekomen indien uw kind onder de 18 jaar is). De onderzoekslocatie is afhankelijk van waar u woont: Amsterdam, Rotterdam, Leiden, Utrecht of Groningen. Een bezoek duurt ongeveer één dagdeel.Vragenlijst illustratie

Daarnaast mag uw kind elk jaar de MARIO app downloaden waarin hij/zij gedurende 2 weken 5 keer per dag gaat bijhouden hoe het met hem/haar gaat. Ook krijgen u en uw kind(eren) elk jaar een online vragenlijst toegestuurd. Dit is dus in totaal vijf keer de MARIO app bijhouden (uw kind) en  vijf vragenlijsten (u en uw kind). Verder vragen we de co-ouder (dus de partner van de ouder die deel was van één van de studies, namelijk NESDA, BiG, BRIDGE, NP3 of OPPER) om eenmalig een vragenlijst over zichzelf in te vullen en wat bloed of speeksel te geven voor DNA bepalingen.

Wilt u weten hoe een testdag eruit ziet? Kijk dan naar het onderstaand filmpje:

Cadeaubon illustratie

Wat hebben u en uw kinderen eraan om mee te doen?

Met uw deelname kunt je bijdragen aan kennis over stemmingsstoornissen. Bovendien krijgt ieder kind voor deelname een cadeaubon tot een waarde van 70 (10-17 jaar) of tot 90 euro (18+) als hij/zij meedoet aan het hele onderzoek (in totaal 4 jaar). Als uw kind de MARIO app bijhoudt, krijgt hij/zij bovendien ook een persoonlijk stemmingsprofiel via de app en maakt hij/zij kans op een 20 € bol.com bon die wordt verloot. Ook worden de reiskosten naar de onderzoekslocatie vergoed.

Overzicht metingen

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende metingen van de MARIO cohort studie:

Baseline

Vragenlijsten

App

Interview

Biologische metingen*

Taakjes

Jaar 1

Vragenlijsten

App

Jaar 2

Vragenlijsten

App

Jaar 3

Vragenlijsten

App

Interview

Biologische metingen*

Jaar 4

Vragenlijsten

App

* bloed, bloeddruk, gewicht, lengte, heup-taille omvang, plukje haar

Baseline

Vragenlijsten

Interview

Jaar 1

Vragenlijsten

Jaar 2

Vragenlijsten

Jaar 3

Vragenlijsten

Interview

Jaar 4

Vragenlijsten

Baseline

Vragenlijsten

Biologische metingen*

* bloed of speeksel

Vrijwilligheid van deelname

Deelname is vrijwillig. Als u en uw kind besluiten deel te nemen, kunt u te allen tijde uw deelname beëindigen.

Privacy illustratie

Privacy

De gegevens die in het kader van dit onderzoek over u worden verzameld, zullen vertrouwelijk worden behandeld. De gegevens worden zonder vermelding van uw naam of andere persoonlijke gegevens onder een codenummer verwerkt. Hetzelfde geldt voor de gegevens van uw kind(eren).