NIEUWS

Wij houden u graag op de hoogte van nieuws rondom het MARIO project.

Webinar over KOPP en MARIO project gemist? Kijk het hier terug!

Op dinsdag 8 juni organiseerde Plusminus een webinar over KOPP en het MARIO project.

Hieronder kunt u het webinar terugkijken.

 

Manon Hillegers in Het Parool en het AD over het MARIO project en de MARIO check

In Het Parool en het AD is een interview met Manon Hillegers verschenen. In het interview vertelt Manon Hillegers onder andere over het MARIO project en de MARIO check. Klik hier om het artikel te lezen.

Webinar over KOPP en MARIO project op dinsdag 8 juni

Op dinsdag 8 juni organiseert Plusminus een webinar. Plusminus is een vereniging van en voor mensen met een bipolaire stoornis en hun naasten.

“De appel valt niet ver van de boom”, dit gezegde is ook van toepassing op jongeren met een ouder met psychische klachten. Eén op de 5 jongeren in Nederland heeft een ouder met psychische problemen zoals angstklachten of somberheid. Deze jongeren, ook wel KOPP (kinderen van ouders met psychische problemen) genoemd, hebben zelf ook een verhoogde kans om psychische problemen zoals een depressie te ontwikkelen. Toch ontwikkelt een groot deel van deze jongeren nooit psychische klachten, en is met andere woorden veerkrachtig.

Waarom hebben deze jongeren een verhoogde kans om psychische problemen te ontwikkelen? Wat weten we over risicofactoren? En welke factoren dragen bij aan veerkracht? Hoe is het om op te groeien als KOPP? Hoe kunnen we problemen bij deze jongeren eerder signaleren en verhelpen? Plusminus organiseert op dinsdagavond 8 juni een webinar waar deze onderwerpen aan bod zullen komen.

In deze interactieve webinar zullen onderzoekers Annabel Vreeker en Melany Horsfall vertellen over wat er op dit moment bekend is over problematiek en veerkracht bij KOPP. Daarnaast vertellen zij over het MARIO-project, een grote landelijke studie naar het beter begrijpen, eerder herkennen en behandelen van stemmingsklachten bij KOPP. Verder zal professor en kinder- en jeugdpsychiater Manon Hillegers een kind van een ouder met psychische problemen interviewen alsmede een patiënte en een partner van.

Wanneer: dinsdag 8 juni van 19:00 – 20:30

Link: https://us02web.zoom.us/j/84393632460

Mei 2021: Social media campagne voor MARIO screeningstudie van start

Vanaf 10 mei is de social media campagne voor de MARIO screeningstudie van start gegaan. Via zoveel mogelijk kanalen delen we onderstaande video met bijbehorende tekst:

Ben jij tussen de 10 en 25 jaar oud en heb je een ouder met psychische problemen? Doe mee aan de MARIO screeningstudie. Deelname duurt 30 minuten.


12-05-2021: Annabel Vreeker te gast bij Radio Rijnmond

Vanochtend was Annabel Vreeker te gast bij Radio Rijnmond om te vertellen over de MARIO-check.

Benieuwd naar het interview? U kunt het hieronder beluisteren.

 

Presentatie tijdens het jaarlijkse congres van de International Society for Bipolar Disorders

Het jaarlijkse congres van de International Society for Bipolar Disorders vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 15 mei.

Projectcoördinator van het MARIO project Annabel Vreeker en onderzoeker Evelien Dietvorst zullen allebei een presentatie geven tijdens dit wereldwijde, online congres.

Ook Manon Hillegers, projectleider van MARIO, zal deelnemen aan het debat Pediatric Bipolar disorder; Is it real? op zaterdag 15 mei. Mis dit interessante congres niet!

De vroege inschrijving sluit op 14 april 2021. Later inschrijven kan ook. Klik hier om u in te schrijven.

Klik hier om het volledige programma van het congres te zien. Zoek op ‘Annabel Vreeker’ en ‘Evelien Dietvorst’ om de presentaties van Annabel en Evelien te vinden.