DE MARIO SCREENINGSTUDIE

Heb jij een ouder met psychiatrische problemen en ben je tussen de 10 en 25 jaar oud? Help ons wetenschappelijk onderzoek naar het eerder en beter herkennen van stemmingsproblemen bij jongeren. Vul de MARIO-check in. Klik op ‘Ik wil meedoen’.

Ik wil meedoen

Doel 2 – MARIO screeningstudie

Met de MARIO screeningstudie willen we stemmingsklachten bij kinderen van ouders met psychiatrische problemen beter en eerder herkennen.

Door stemmingsklachten bij kinderen van ouders met psychiatrische problemen eerder te herkennen, kunnen deze kinderen sneller en beter geholpen worden. Hiervoor hebben wij een korte vragenlijst ontwikkeld: de MARIO-check. Met de MARIO screeningstudie willen wij onderzoeken of de MARIO-check goed oppikt of een kind wel of juist geen stemmingsklachten heeft. Daarvoor hebben we jouw hulp nodig!

Kan ik meedoen?

Je kan meedoen als je in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar bent en een ouder hebt met een psychiatrische aandoening.

Wat wordt er van je verwacht?

Voor het onderzoek vragen we je om één keer een online vragenlijst in te vullen. Dit is de MARIO-check. Deze korte vragenlijst kan je invullen op je telefoon, tablet of op de computer. Het invullen van deze check duurt ongeveer 5 minuten. Daarna volgt een kort telefoontje van 10 tot 20 minuten om te vragen hoe jij je voelt. Als je hier toestemming voor geeft, vragen we ook aan één van jouw ouders om een online vragenlijst in te vullen en mee te doen aan een kort interview over jou.

Wat heb ik eraan om mee te doen?

Door mee te doen aan dit onderzoek kan je helpen met het verzamelen van kennis over stemmingsstoornissen. Hopelijk kunnen we in de toekomst stemmingsstoornissen bij kinderen eerder herkennen en deze kinderen sneller helpen.

Vrijwilligheid van deelname

Meedoen is vrijwillig. Je kunt je altijd bedenken en stoppen met het onderzoek.

Privacy

Met de gegevens die wij in dit onderzoek over jou verzamelen, gaan wij onderzoek doen. Dat doen we zonder jouw naam te gebruiken. Alles wat je ons vertelt, is vertrouwelijk.

Lees hier de informatiebrief over de MARIO screeningstudie.

Doe mee!

Als je graag wilt meedoen, klik dan hier om je gegevens in te vullen en door te gaan naar de MARIO-check.