DE MARIO SCREENINGSTUDIE

Heeft u een kind in de leeftijd van 10 t/m 25 jaar die een ouder heeft met een psychiatrische aandoening? Help ons wetenschappelijk onderzoek naar het eerder en beter herkennen van stemmingsproblemen bij jongeren. Vul de MARIO-check in. Klik op ‘Ik wil meedoen’.

Ik wil meedoen

Doel 2 – MARIO screeningstudie

Met de MARIO screeningstudie willen we stemmingsklachten bij kinderen van ouders met psychiatrische problemen beter en eerder herkennen.

Door stemmingsklachten bij kinderen van ouders met psychiatrische problemen eerder te herkennen, kunnen deze kinderen sneller en beter geholpen worden. Hiervoor hebben wij een korte vragenlijst ontwikkeld: de MARIO-check. Met de MARIO screeningstudie willen wij onderzoeken of de MARIO-check goed oppikt of een kind wel of juist geen stemmingsklachten heeft. Daarvoor hebben we de hulp van u en uw kind nodig!

Kan uw kind meedoen?

Uw kind kan meedoen als hij/zij in de leeftijd is van 10 t/m 25 jaar, en een ouder heeft met een psychiatrische aandoening.

Wat wordt er van u verwacht?

Voor het onderzoek vragen we uw kind om één keer een online vragenlijst in te vullen. Dit is de MARIO-check. Deze korte vragenlijst kan ingevuld worden op een telefoon, tablet of computer. Het invullen van deze check duurt ongeveer 5 minuten. Uw kind wordt daarna gebeld voor een telefonisch gesprek van ongeveer 10 tot 20 minuten waarin we vragen hoe hij/zij zich voelt. Bij kinderen onder de 18 jaar vragen we ook aan één van de ouders om een online vragenlijst in te vullen en mee te doen aan een telefonisch interview over uw kind.

Wat heb ik eraan om mee te doen?

Door mee te doen aan dit onderzoek draagt u bij aan kennis over stemmingsstoornissen. Hopelijk kunnen we in de toekomst stemmingsstoornissen bij kinderen eerder herkennen en deze kinderen sneller helpen.

Vrijwilligheid van deelname

Meedoen is vrijwillig. U kunt zich altijd bedenken en stoppen met het onderzoek.

Privacy

Met de gegevens die wij in dit onderzoek over u verzamelen, gaan wij onderzoek doen. Dat doen we zonder uw naam te gebruiken. Alles wat u ons vertelt, is vertrouwelijk.

Lees hier de informatiebrief over de MARIO screeningstudie

Doe mee!

Als u graag wilt meedoen, klik dan hier om uw gegevens in te vullen en door te gaan naar de MARIO-check.